Автомобилни инструктори протестират срещу увеличаване на часовете за кормуване

Автоинструктори излизат на национален протест в центъра на София, информира NOVA. Над 1000 учебни коли се очаква да блокират движението по булевард „Цар освободител”. Протестиращите се събират на  площад „Александър Батенберг”. Те са заявили, че се очаква да бъдат над 1000 учебни коли. От Столична община е осигурен само този паркинг.

Инструкторите настояват да бъде отменена заповедта, с която броят на часовете по кормуване се увеличава от 31 на 42. Според тях, това прикрива корупционна схема. 

Трендафил Маринов, председател на Българския автоинструкторски съюз, изрази съмнение за незаконосъобразно протичане на процедурата по приемане на законодателните промени, тъй като към момента на приемането на решение за въвеждане на система за проследяване на обучението вече е бил сключен договор за разработване на такава.

Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Бойко Ранов опроверга твърденията за наличие на корупционна схема, заявявайки: „Не е възлагана разработка на софтуер или система, а само концепция за обучението. Ще се приеме ли в този вид, зависи от това дали браншът е съгласен да има такъв контрол”

В ранния следобед се очаква протестиращите да седнат на масата за преговори в транспортното и в образователното министерство.

Цялата статия и видео можете да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *