Все повече ремонти на автомобили заради некачествено гориво

Сервизите у нас отчитат бум в ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, предаде уебсайтът vesti.bg .

Проверките на качеството на горивата от началото на годината са установили близо 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас. В резултат на това същите са забранени за продажба. Въпреки засиления контрол автомонтьори твърдят, че все по-често шофьорите идват при тях заради проблеми в колата след зареждане с некачествени бензин или дизел.

В предаването „Здравей, България“ по NOVA Румен Дунев от Съюза на автосервизите посочи възможните повреди от употребата на некачествено гориво.

Основните вреди са свързани с горивната и с изпускателната уредба на автомобилите. Некачественото гориво води до отлагания по изпускателната система и необходимост от честа смяна на филтри. Дунев допълни, че колкото по-некачествено е горивото, толкова по-голяма е амортизацията на двигателя.

Едни от най-честите оплаквания са за това, че двигателят не работи равномерно – гасне, прекъсва, липсва мощност. Причините според Дунев могат да са некачествени горива, но също и разреждане с вода, което е естествен процес при съхранението на горивото. Средството за борба с утаяването на вода е използването на специален стабилизатор, предназначен да блокира процеса на конденз.

Повече по темата прочетете тук: https://www.vesti.bg/bulgaria/bum-na-remontite-na-avtomobili-eto-prichinata-6100572

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *