Следят строго за расизъм по време на мача с Англия

Допълнителни наблюдатели ще бъдат изпратени на „Васил Левски“, за да следят за евентуални прояви на расизъм по време на мача с Англия, съобщава Дневник. България посреща съперника си в понеделник в двубой от квалификациите за Евро 2020.

Англичаните вече няколко пъти изразиха притеснения, че в София могат да станат обект на расистки действия. Футболистите дори заявиха, че са готови на крайни мерки като напускане на терена.

Според информацията ще има поне трима съгледващи, изпратени от организацията „Футбол срещу расизма в Европа“ (FARE), като това е повече спрямо всеки друг двубой от кръга. Те ще са разположени на „стратегически места“ на стадиона.Преди време президентът на БФС Борислав Михайлов реагира с писмо до английската асоциация  срещу думите на селекционера Гарет Саутгейт, който заяви, че се притеснява от евентуални расистки прояви в София. Англичаните вече имаха горчив опит от мача си в Черна гора.

Заради расизъм България понесе наказание от УЕФА със затваряне на трибуни за два мача, включително и за домакинството срещу Англия.

Преди два дни футболистите на националния отбор подкрепиха кампанията #FootballPeople, чиято цел е да се бори с дискриминацията в европейския футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *